Waarom een domeinnaam registreren?

domeinnaam registrerenEen domeinnaam is uniek en kan maar één keer worden toegekend. Als uw naam door een ander bedrijf of organisatie als domeinnaam is geregistreerd is deze voor u niet meer beschikbaar en zal u moeten kiezen voor een iets andere (minder logische?) naam of voor een andere extensie.

Iedereen kan dus een .be domeinnaam registreren, ook particulieren en buitenlandse bedrijven. U kunt natuurlijk ook andere soorten domeinnamen registreren. Zo kunt u bijvoorbeeld de .eu of de .com gebruiken. Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen te gebruiken en deze naar dezelfde site te laten verwijzen. Het is dus niet nodig voor elk nieuw domein een nieuwe site op te zetten.

 

Andere redenen?  

  • U wenst e-mailadressen als voornaam@familienaam.be
  • U hebt reeds een buitenlands domeinnaam (.com, .nl) en u wenst de Belgische equivalent (.be).
  • Nu reeds uw domeinnaam registreren om later uw website actief te gaan gebruiken.
  • Een erg makkelijke URL. (vb. www.sport.be)


Een zoekrobot zoals google hecht veel belang aan de trefwoorden in uw domein. De extentie maakt hiervoor niet uit. Natuurlijk indien u een landextentie (zoals .be) heeft is dit wel beter, omdat u dan opgenomen wordt in de regionale versies van de zoeksites. Registreer daarom een domeinnaam die uw kernwoorden bevat.

Studies wijzen uit dat 50% soms naar een site zoekt door op de URL te gokken (vb. www.vrt.be voor de VRT), maar meestal houdt men het wel bij 1 poging. Bij het raden tikt men .be als extensie voor nationale en .com voor internationale bedrijven.  Indien u niet goed weet wat te kiezen, kan u altijd op onze service rekenen en zal Webcreating.be samen met u de juiste keuze maken.

WWW.

Extra informatie over een domeinnaam

Algemene informatie:

Een domeinnaam is een uniek webadres dat wordt gegeven aan een website, server of computer.

Met een domeinnaam creëert u of uw firma een uniek gezicht op het wereldwijde internet.

Als u een domeinnaam wenst voor uw bedrijf, kan u bijvoorbeeld uwbedrijf.be registreren, daarmee kan uw firma www.uwbedrijf.be gebruiken als website adres. U kan dan ook e-mailadressen aanmaken van die domeinnaam, in de vorm van info@uwbedrijf.be.

Een domeinnaam bestaat uit drie delen:
- www = world wide web
- uwbedrijf = de naam die u verkiest (domeinnaam)
- .be = een extensie, ook bekend als Tld (top level domain)

 

De schrijfwijze van een domeinnaam:

De schrijfwijze van een domeinnaam is vrij te kiezen, alleen mag een domeinnaam niet met streepjes beginnen of eindigen. Het is sowieso beter om geen speciale tekens te gebruiken in uw domeinnaam zodat zoekmachines zoals Google en Bing deze makkelijker kunnen inlezen en registreren.

 

De levensduur van een domeinnaam:

U kan een domeinnaam behouden zolang u wilt, zolang u elk jaar uw registratie maar hernieuwt. Er staat geen tijdslimiet op een domeinnaam. Een domeinnaam kan echter niet als gekocht of als uw eigendom beschouwd worden, u heeft enkel het gebruikersrecht hierop!

 

Het aantal domeinnamen dat u kan registreren:

U kan zoveel domeinnamen hebben als u zelf wilt. Elke domeinnaam kan u verwijzen naar een andere website, het is zoals u het zelf wilt. Bedrijven registreren meestal verschillende domeinnamen die te maken hebben met hun bedrijf, om daarna de url\'s te laten linken naar de hoofdwebsite. Dit is ook gekend als een domein alias.

Registreer uw domeinnaam

Voordat u een domeinnaam of hosting bestelt, controleer eerst de beschikbaarheid!

Voordat u een domeinnaam kunt registreren, moet u controleren of deze nog vrij is.
Maak daarom gebruik van onze handige zoekmachine om te zien of uw gewenste domeinnaam nog vrij is.

De domeinnaam van uw website is uiterst belangrijk. Hij is als het ware het 'visitekaartje' van uw website. Een surfer die uw domeinnaam ingeeft op het web, is op dat moment een potentiële klant en kan een bestelling plaatsen. Het is belangrijk om goed na te denken over de domeinnaam die u verkiest want een herkenbaar internetadres lokt meer bezoekers.

Webcreating biedt alle mogelijke topleveldomeinen aan tegen de voordeligste prijzen (.be, .eu, .com, .org, etc.). Bekijk onze volledige prijslijst.

WWW.