Waarom besparen?

In het verleden kwamen de datacenters uit de grond gerezen als paddestoelen, zonder dat er rekening mee gehouden werd hoeveel energie deze zouden opslorpen. Zo langzamerhand is energieverbruik wel een zeer belangrijk punt van zorg. In een datacenter is het verbruik inmiddels gestegen van 1 kilowatt aan elektriciteit naar zo'n 3 tot 5 kilowatt per gevuld rack. En die energievraag zal in de nabije toekomst steeds verder blijven stijgen, terwijl de beschikbare hoeveelheid energie op de markt in de toekomst zal afnemen.


Cold Corridor techniek

Webcreating IT Services maakt gebruik van de Cold Corridor techniek. Door gebruik te maken van deze koeltechniek voor al onze servers wordt er bespaard op stroomverbruik. Hierdoor besparen we niet alleen het milieu, maar ook uw portomonnee. Met de Cold Corridor techniek kan tot 20% energie bespaard worden.


Wat is de Cold Corridor techniek ?

In het verleden werd de koeling in serverrooms vaak via hot-aisle/cold-aisle geïmplementeerd. In deze opstelling worden de servers gemonteerd zodat ze hun koude lucht aanzuigen vanuit een 'koude gang', en de opgewarmde lucht achteraan in een 'warme gang' wordt gestuwd. Die manier van werken was lange tijd afdoende in de meeste IT-omgevingen, maar heeft een aantal belangrijke nadelen, waaronder: 

De lucht bovenaan de 'koude gang' vermengt met lucht uit de 'warme gang' die over de racks heen naar de airconditioning wordt  afgezogen. Servers of andere componenten die bovenaan een rack gemonteerd zijn, worden dus doorgaans minder goed gekoeld, en gaan minder lang mee. 

cold corridor roomsDe lucht die ingeblazen wordt vanonder de verhoogde vloer, moet kouder zijn dan strikt noodzakelijk om ook het materiaal bovenaan de racks nog gekoeld te krijgen.

Het cold corridor principe bouwt verder op het klassieke model, maar optimaliseert de koeling van de IT-infrastructuur, door de koude en warme lucht strikt te scheiden. De 'koude gang' wordt volledig afgescheiden van de warmere delen van de serverzaal door een horizontale plaat boven de racks, en een aantal verticale wanden (met toegangsdeur). De koude lucht wordt vanonder de verhoogde vloer ingeblazen in de afgesloten koude gang. Op die manier kunnen de servers alléén gekoelde lucht binnentrekken en is er op geen enkel moment een vermenging van warme en koude lucht.

Als gevolg hiervan kan efficiënter omgegaan worden met de koelcapaciteit, omdat het ook niet meer noodzakelijk is om de inkomende luchtstroom extra te koelen. Bovendien is het mogelijk om het cold corridor concept vrij eenvoudig te implementeren in een bestaande serverroom.


Registreer uw domeinnaam

Voordat u een domeinnaam of hosting bestelt, controleer eerst de beschikbaarheid!

Voordat u een domeinnaam kunt registreren, moet u controleren of deze nog vrij is.
Maak daarom gebruik van onze handige zoekmachine om te zien of uw gewenste domeinnaam nog vrij is.

De domeinnaam van uw website is uiterst belangrijk. Hij is als het ware het 'visitekaartje' van uw website. Een surfer die uw domeinnaam ingeeft op het web, is op dat moment een potentiële klant en kan een bestelling plaatsen. Het is belangrijk om goed na te denken over de domeinnaam die u verkiest want een herkenbaar internetadres lokt meer bezoekers.

Webcreating biedt alle mogelijke topleveldomeinen aan tegen de voordeligste prijzen (.be, .eu, .com, .org, etc.). Bekijk onze volledige prijslijst.

WWW.